Projektirati hotel znači slijediti provjerenu funkcionalno organizacijsku shemu, te se u potpunosti pridržavati zakonskih standarda i pravilnika o kategorizaciji turističkih objekata. Važno je uspostaviti tlocrtnu organizaciju koja na zadanoj parceli i u konkretnim lokacijskim uvjetima osigurava efikasnost u vođenju, ali i kvalitetu u korištenju, boravku gostiju. Prostorni uvjeti moraju zadovoljiti standarde, ali isto tako podići se iznad prosječnosti, ostvariti ugodnost, opuštenost koja gostima pruža ne samo osjećaj doma, već naravno i puno više, osjećaj luksuza, odmora, uživanja koji nadmašuje očekivanja. To stvara dobar i kvalitetan turizam i omogućuje opstojnost i zaradu. Sama zatečena lokacija, njezine kvalitete, odličan su temelj da se uspostavi sve navedeno. Kao što je već rečeno, urbanistički, hotel je smješten u sjevernom dijelu parcele neposredno uz pristupnu cestu i zonu parkinga sa ostvarenim komotnim pristupom glavnom ulazu. Ulazna strana je staklena, sjeverna potpuno otvorena, te svaki gost može jasno sagledati unutarnje komunikacije cijele strukture. Nakon prolaska kroz glavna ulazna vrata pogled se otvara u dva smjera, jedan ravno prema recepciji i zoni sjedenja iza koje se vidi padina prema moru i drugi vertikalni pogled u više etažni prostor iznad ''lobbya'' koji otkriva cijeli prostor i osnovnu organizaciju. Prvi dojam je najvažniji, stvara osjećaj pripadnosti, ali i raskoši svih etaža nove strukture. Recepcija je jasno naglašena, nije napadna, a dvije grupe vertikalnih komunikacija uokviruju ambijent. Iza recepcije je administracija, skrivena, ali prisutna i dalje se otvara prostor lobbya koji pada, stepenasto prema moru prateći konfiguraciju terena. Tri su osnovna funkcionalna sadržaja prizemne etaže: lobby / ulazni hall / restoran / ugostiteljski sadržaj, te dvorana koja se može koristiti na različite načine, pa i potpuno odvojeno od režima hotela obzirom da ima zaseban ulaz i sve servise. Važan funkcionalan sadržaj je kuhinja, koja je smještena između dvorane i blagovaonice te na taj način može opsluživati oba sadržaja. Svakodnevno blagovaonicu, ali ponekad i dvoranu što je vrlo korisno ako se u njoj odvija neki event koji zahtjeva posluživanje hrane i pića. Preko malog bara blagovaonica je povezana s lobbyjem te omogućuje multifunkcionalno korištenje oba sadržaja- sva tri glavna prostora prizemlja orijentirani su prema moru i imaju svoje pridružene vanjske prostore. U istočnom krilu prizemlja, vertikalno podignute nalazi se šest smještajnih soba s pogledom prema moru. Iz glavnog lobbyja hotela širokim stubištem pristupa se vanjskom prostoru i stazi prema plaži. Lijevo od samog ulaza s pristupom izvana nalazi se spremište za bicikle, dok je u rubu desnog krila uz dvoranu pozicionirana glavna servisna vertikala. Kompletan servisni pristup i opskrba hotela nalazi se u podrumu, iz garažnog dijela koji je organiziran za zaposlenike. Iz vanjskog prostora rampom se pristupa garaži. Ukupno je zadovoljen potreban broj parkirnih mjesta. U podrumu, djelomično zbog pada terena otvorenom prema vani nalazi se spa s vanjskim pristupom otvorenom bazenu i sunčalištu. Uz to je servisni dio i prijem za samu kuhinju, koja je posebnim dizalom i vertikalnom komunikacijom povezana s kuhinjom u prizemlju. Ovakav smještaj servisa kuhinje osigurava i mogućnost serviranja te posluge prostora spa i vanjskog sunčališta.
Ostali zatvoreni prostori pripadaju servisnim sadržajima hotela i do njih se dolazi direktno iz garaže. Naravno da je omogućeno da gosti nakon parkiranja u garaži direktno preko donjeg lobbyja pristupe hotelskim sadržajima. U ovoj zoni nalaze se i glavne sanitarije koje opslužuju prizemlje, ali iz praktičnih razloga smještene su neposredno ispod u podrumu, čime se oslobodio i očistio sam glavni ulaz i dojam prizemnog dijela. Prvi i drugi kat su isključivo smještajni. U grupama soba, organiziranim po principu jednotrakta na svakom katu nalazi se 22 smještajne jedinice sa pripadajućim vertikalnim komunikacijama. Sve komunikacije su osvjetljene, s direktnim vanjskim pogledom i izbjegnutim osjećajem zatvorenog hodnika. Na zapadnoj strani nalazi se servisna komunikacija i prostori za čisto i nečisto koji osiguravaju jednostavno čišćenje i održavanje. Galerijski hodnici svim gostima osiguravaju poglede i jednostavno čitanje i snalaženje po svim etažama. Na zadnjem trećem katu, uz dva krila smještajnih jedinica, nalazi se centralno postavljena vanjska terasa, sunčalište koje je opskrbljeno barom, ugostiteljskim sadržajem te prostoru daje mogućnost raznolikog korištenja, kao miran opušten prostor dnevnog sunčanja uz osvježenje ili kao prostor za razne događaje, evente, partije.
Client: Projekt Pirovac d.o.o.
Gross surface area: 7 272 m2
Site area: 13 608 m2